Het 6 stappenplan


Stap 1
Het creëren van ongunstige omstandigheden.

Hoge lucht vochtigheid, kan de oorzaak zijn van Zilvervisjes.
Neem een goede hygrometer en zorg voor een lucht vochtigheid onder de 50%. Dit bereikt u door voldoende te ventileren, of het plaatsen van voldoende vochtvreters. Meer info bij de link Vochtverwijderaars
Zorg voor goede afvoer indien u binnenshuis gebruik maakt van een wasdroger en wasmachine. Overtuig u ervan dat er door deze toestellen geen vocht binnen dringt (lekkages). Indien men de lucht vochtigheid onder de 50% krijgt kan het visje geen vocht meer onttrekken via de omgevingslucht en verdroogt. De plaag gedijt namelijk goed in vochtige (goed geïsoleerde) woningen.
Maar let op: soms kan de oorzaak van vocht ook optrekkend vocht of condens via de buiten muren zijn. Hiervoor zijn coatingen te verkrijgen. Vaak zijn dit de muren waar slag regen op staat.
Er bedrijven die voor u de muren coaten zodat er geen vocht meer van buiten naar binnen trekt. Vaak te herkennen aan zwarte schimmels op binnen muren of plafons.
Bepaalde schimmels, o.a. achter kasten en in kieren kunnen nu niet meer groeien. En is er een grote voedsel bron voor de plaag weggenomen.

Stap 2
Het wegnemen van de broed plekken.

Ruim alle kartonnen dozen. Dit zijn nml. de broed plekken voor de visjes. Bewaar uw spullen nadat u ze goed uitgeklopt heeft in kunststof bakken. (hier kunnen ze niet meer in of uit). Bewaar katoenen - viscose kleding in afgesloten plastic zakken. Ook uw papieren en boeken "nadat u ze boven een stuk plastic uitgeklopt heeft", bewaren in plastic bakken of zakken. Doe in elke bak of zak een Eco Zakje. Dit houdt de vochtigheidsgraad voldoende laag, zodat de Visjes geen vocht meer kunnen opnemen en uitdrogen.

Stap 3
Het wegnemen van schuil plekken.

Nu gaat u alle naden, plinten en kieren grondig nalopen met de stofzuiger. De kleine ronde parel achtige eieren (0,8MM) die zuigt u makkelijk mee. Strooi daarna Ecopowder. Hierdoor zal de plaag niet meer op die plek terugkomen. Dicht met Ongedierte stopper zoveel mogelijk de scheuren en kieren, zodat ze ook daar niet meer kunnen verblijven. Ook evt dichten van kieren op zolderruimtes, om te voorkomen dat de plaag via de buren terug komt. Nadat u de naden en kieren bewerkt heeft, behandel dan nogmaals met Ecopower , dit product maakt alle evt voedsel voor de plaag onbruikbaar.

Stap 4
Het weg vangen van de laatste hardnekkige visjes.

Plaats speciale now way out lijmvallen in elke kamer waar de plaag voorkomt. Dan plak in elke kamer minimaal 2 Ecostop plakkers , 2 Plintvallen, en  2 Lijmvelvallen , deze hebben een unieke lokwerking.
Gebruik ook de Unieke dunne plintstrips, deze zijn makkelijk om de visjes achter naden en plinten te verwijderen.

Stap 5

Het voorkomen van een nieuwe plaag.
Na deze behandelingen kunt u ervan uit gaan dat binnen 3 á 4 maanden de plaag voor 90% uitgeroeid is. Maar de kans bestaat wel dat er nieuwe visjes via de buren in uw huis komen. Plaats altijd preventief in elke kamer minimaal 2 lokdoosjes en 2 Plintvallen dit verlaagt de kans dat ze weer terug keren. De pest away de luxe Ultrasound geeft een trilling wat onuitstaanbaar is voor vele insecten en dieren. Ook hierdoor zal de plaag zich bedenken om zich bij u te huisvesten.

Stap 6

Probeer uw buren ervan te overtuigen dat ook bij hen een behandeling noodzakelijk is. Vaak geeft een aanpak bij een heel blok de beste resultaten. U voorkomt dan dat de plaag opnieuw uw huis binnen treed.

Samenvatting,

Probeer altijd een combinatie uit van diverse producten. Ga niet uit van alleen maar een product. Een combinatie heeft als voordeel dat het de bestrijding versneld, en geeft u ook de inzicht welk vang methode bij u het doeltreffendste is.

Voor beginners is ons advies  starters pakket 1.